Директорът, чиито голи снимки се появиха в интернет и в сайта на собственото му школо, е бил спряган за министър в новия служебен кабинет. Това стана ясно ден след като медиите публикуваха фотографии на Асен Александров неглиже, пише „Телеграф”. Въпросните снимки са се появили за кратко на сайта на училището и са били свалени, но много ученици са ги изтеглили на телефоните си.
Самият Александров коментира, че снимките му са само частично автентични, а в другата им част най-вероятно става дума за колаж. „Аз имам много снимки в телефона си, например от плажа. И съм сигурен, че някой е хакнал телефона или компютъра ми, за да ги използва за тази цел”, обясни той.

Името на Александров се върти за зам.-министър в две правителства. Първоначално той бе кандидат за заместник на министър Сергей Игнатов. След това името му се спрягаше за заместник на Меглена Кунева, но накрая стана неин съветник. Говори се, че е бил една от номинациите и за министър на образованието в служебния кабинет на новия президент Румен Радев. По неговите думи, публикацията на подобни снимки е лично отмъщение, но отказа да коментира от кого.
 
51-во СОУ, на което е директор Александров, спечели 200 000 лева грант от соросоидите на фондация „Америка за България”, като с тези пари в училището трябва да бъдат направени кабинети по природоматематически науки. Идеята е със средствата да се оборудват лаборатории, в които децата да усвояват химия, физика и биология. Парите трябва да бъдат усвоени до лятото на 2018 година, като целта е те да развиват екологичното мислене и интереса към природата у хлапетата.