Офшорка, регистрирана на адреса на имението на Братя Галеви в с. Ресилово, община Сапарева баня, дължи такса смет и данък сгради на общината за 7 години назад, пише Struma.bg.
За поредна година на т.нар. „стена на срама“ фирма „Максима лимитид“ е регистрирана на Британски Виржински острови и се представлява от Андреас Спиридис. Фирмата не е плащала дължимите данъци и такси към общината в Сапарева баня от 2011 година, преди Пламен Галев и Ангел Христов-Геле да избягат от правосъдието.

Двамата бяха осъдени за организирана престъпна група през май 2012 г. на по 5 г. затвор, в същия ден двамата изчезнаха.
Офшорката, регистрирана в Ресилово, се е занимавала и с отглеждане на елитни коне край с. Боровец, община Кочериново. Там братята бяха създали конна база с терени за езда. След като се изпариха от България, тя беше затворена и в момента не съществува.

От общината в Сапарева баня изпращат предупредителни писма на адресите на некоректните фирми, които дължат хиляди левове за данъци и такси. Предупредително писмо за изземване на дължимите суми чрез съдия-изпълнител е изпратено и на адреса на фирмата в с. Ресилово.