Във връзка с силния вятър в София шест екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както и паднали ламарини от 23 обекта и части от билбордове 4 бр. Информацията за обстановката в София е към 7.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Както се вижда от снимката по-долу, стихията е била толкова мощна, че дори е съборила тежките пътни знаци.


Снимка: БЛИЦ

През системата 112 са получени близо 100 сигнали от вчера следобяд до тази сутрин. Екипите на аварийна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и дейността по почистване и обезопасяване продължава. Отстранени са опасни клони на ул. „Българска морава“, паднали клони на ул. „Искър” и „Искърско шосе” върху контактно-кабелната мрежа.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на временно скъсения маршрут на трамваите 20 и 23. Те се движат до спирка „Гео Милев”, а в участъка от „Гео Милев” до Гара Искър и до „Дружба 2” са осигурени автобуси за обслужване на пътниците.

Дежурните екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършили обходи на територията на Столична община с цел оглед състоянието на реките и водните обекти. За днес прогнозата за времето е за продължаване на вятъра умерен до силен, като се очакват валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Напомняме на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си на открито в днес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!