Патрулиращи полицаи са пострадали при преследване на трима младежи, съобщиха от пресцентъра на МВР подробности за екшъна, за който БЛИЦ информира ексклузивно. Към 11.30 часа днес в района на улиците „Опълченска” и „Одрин”, патрулиращи полицаи от столичното Трето Районно управление „Полиция”, забелязали трима младежи със съмнителен вид и поведение. При опит да бъдат проверени, тримата побягнали.
В хода на предприетото преследване, минути по-късно единият от бегълците бил засечен. Той оказал яростна съпротива, което наложило употреба на помощни средства, но при поставяне на белезниците, младежът захапал ръката на полицая.

В акцията по задържането на останалите младежи се включили и служители от намиращия се в близост полицейски екип. Преследвайки втория от групата, в района на булевардите „Тодор Александров” и „Сливница”, единият от униформените бил блъснат от таксиметров автомобил, който напуснал произшествието. 

Пострадалите служители са откарани за преглед и оказване на медицинска помощ в болнично заведение. 

Двамата столичани - на 16 и 18 години, са задържани в Трето Районно управление „Полиция”. Продължава издирването на третия съучастник, както и установяването на шофьора, избягал от местопроизшествието.