ВМРО в лицето на лидера на патриотичната формация Красимир Каракачанов опровергаха новината, че Патриотичният фронт се е разцепил, която се появи през последните дни.
Партенката е под формата на декларация с цитати от лидера на ВМРО. Оказва се обаче, че такава информация не е разпространявана от пресцентъра на партията.

От ВМРО опровергаха фалшивата новина с нарочна декларация. Публикуваме пълния текст на опровержението без редакторска намеса: 

„От името на ВМРО и на Красимир Каракачанов не са оповестявани никакви политически декларации през тези дни.
Информацията, че има разделение в коалицията Патриотичен фронт, част от която е ВМРО, е невярна.

Няма скандал между лидерите на ВМРО и НФСБ, нито между самите формации. Въпреки че по някои теми двете партии имат нюансни различия в позициите си, отношенията в коалицията са напълно нормални и колегиални. Решенията, свързани с водената от коалицията политика, се вземат на политическия съвет на „Патриотичен фронт“.

Вероятно тези фалшиви декларации целят да постигнат разнобой между патриотичните формации. Те явно са продиктувани от притеснения в т.нар. системни партии, че „Обединени патриоти“, които взеха близо 600 хиляди гласа на президентските избори, ще играят основна роля в следващия парламент. А там Патриотите ще отстояват приоритетите си, свързани с битката за увеличаване на пенсиите и доходите на хората, демографската криза, мигрантската заплаха, битовата престъпност и т.н.

Заявяваме на тези „доброжелатели“, че ще продължаваме да ги притесняваме в името на изпълнението на програмата на Патриотите и в името на по-добрия живот за българите.”