Българин оскуба, а след това и открадна вечно растение от Антарктида, което е двойно по-старо от Исус Христос и се води защитен вид на 4000 години. Това стана ясно, след като репортерът на Нова тв Живко Константинов сам се похвали в ефира на медията, пише "Телеграф".
Живко Константинов се похвали с придобивката си сам, като не пропусна да отбележи и обстоятелствата, при които е откъснал растението. Самият той призна в ефир, че постъпката му е абсолютно забранена и подлежи на санкция от чилийските и аржентинските власти. 

"Надявам се, че чилийските и аржентинските власти не гледат сутрешния блок в момента, защото е абсолютно забранено да се изнася каквото и да е било от Антарктида", пошегува се Константинов. Нарушението носи глоба от 10 000 долара и 1 година затвор. Журналистът дори споменава, че е подписал декларация, в която лъже органите на реда, че не изнася нищо.

Контрабандният лишей е откъснат от о. Ливингстън, прилича на броколи и расте един милиметър на 100 години! 

Потресени зрители на предаването вчера буквално взривиха социалните мрежи: "Как е възможно предаването ви да промотира престъпно поведение! Гостът раздава редки контрабандни видове растения на 4000?! Трябва да бъдат сезирани съответните органи!" Голяма част от тях искат незабавно сезиране на органите на реда. 

Журналистът е един от малкото, които са били избрани да се включат в експедицията на професор Пимпирев до Антарктида. По време на едномесечния си престой репортерът събира не само защитения вид лишеи, но и рядък вид радиоактивна вулканична пепел.