Руски хакери се избъзикаха яко с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Небезизвестните Лексус и Вован са провели 40-минутен разговор с шефа на Алианса от името на президента на Украйна Петро Порошенко, съобщава Life.ru.
През това време те са обсъдили перспективите пред влизането на Украйна в НАТО. 

Столтенберг е заявил пред събеседника си, че въпросът за членството на Украйна в НАТО е недоразумение. „Украйна не отговаря на стандартите на Алианса. НАТО предоставя политическа подкрепа на страната, но действията на вашите министри са недостатъчни, за да се победи корупцията”, е отбелязал още шефът на Алианса по време на разговора си с хакерите. 

 

Междувременно, позовавайки се на говорителя на Алианса Оана Лунгески, РИА "Новости" съобщи, че Столтенберг не е разговарял с руските хакери. От организацията обаче добавят, че е в организацията е получено писмо от президента на Украйна.

„Електронното писмо, изпратено уж от президента Порошенко, бе получено в НАТО и веднага бе определено като фалшиво. Затова и никакъв телефонен разговор с генералния секретар на НАТО не е имало. Който и е да запис от подобен разговор е монтаж”, обяснява Лунгески. 

От своя страна хакерът Алексей „Лексус” Столяров заяви, че е готов записът от разговора да бъде подложен на всякакви експертизи.

„И преди нееднократно са ни опровергавали – и Александър Лукашенко, и Ердоган, и бившият президент на Молдова. И винаги по-късно ставаше ясно, че сме били прави. Явно такава е първата реакция”, заяви Столяров. 

Превод: БЛИЦ