Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата. Желанията са от бебешко креватче до апартамент. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала „Надежда” в Сливен.

Малкият Динко с майка на 13 години и баща на 15 Малкият Динко, който е кръстен на дядо си, се роди в 3:45 ч. на 1 януари.

В една къща живее 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко. Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите. Имат още един син, който е ученик, информира bTV.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи. 13-годишната майка и 15-годишният баща се оженили през ноември

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и  Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.