Най-богатата българка Лора Виденлиева е подарила къщата си в София на сина си Руши Виденлиев, информира вестник "Телеграф". Сделката е станала само ден преди сватбата й в събота, 28 януари, показва справка в имотния регистър.
На 27 януари 2017 година в книгата по вписванията "Прехвърляния" е отбелязано, че 63-годишната Лора Димитрова Виденлиева-Грашнова дарява поземлен имот с площ по документи от 530 кв. м на 36-годишния Рушен Лоров Виденлиев.

Парцелът се намира на улица "Емануил Манолов" на метри от Киноцентъра във вилната зона на столицата. Същия ден изпълнителят на хитовете "Лъжи ме" и "Хотел три звезди" и актьор от филмите "Цветът на хамелеона" и "Механикът" е получил още един пдоарък - къщата, която е построена върху имота на майка му.


Руши Виденлиев

Еднопрофилната сграда е с площ 121 кв. м и е дарение от сестра му - 42-годишната Емануела Лозапио, дъщеря на Виденлиева от първия й брак с италианец.

Макар че е подарила къща на сина си, Лора Виденлиева съвсем не остава без имоти. Справката в имотния регистър показва, че има още три на свое име и все в района на Киноцентъра - дворно място 2,5 дка на ул. "Лешникова гора", вилна сграда 434 кв. м на същата улица, както и еднофамилна жилищна сграда 207 кв. м на ул. "Стойко Владиславов". За сметка на това художникът Георги Юруков за когото тя се омъж през уикенда, не притежава нищо на свое име в София.

Керамичният спец е имал общ апартамент на ул. "Янтра" в близост до "Орлов мост" заедно с татко си Йордан, но през 2002 година са го продали. Творецът обаче има имоти в родната си Варна и Ямбол.