По неофициална информация, цистерните, избухнали край гара Хитрино, са на русенската фирма „Булмаркет“, съобщава tvn.bg. В селото се е чул се е силен тътен.
Както БЛИЦ съобщи, товарна влакова композиция с цистерни се взриви на ж.п.-гарата в село Хитрино, на 20 км от Шумен. При взрива са загинали най-малко четирима души.
 
Унищожена е сградата на гарата. Прозорците на много къщи са потрошени, а някои имоти са и запалени.
 
На място има екипи на пожарната от Русе, Варна и Търговище. Част от цистерните са били с пропилен, три са били с пропан-бутан
 
В момента на мястото има поне 10 пожарни автомобила, много полиция и медицински екипи, които откарват ранените. Има и екипи на РИОСВ, които извършват замервания за вредни емисии.
 
Изпод развалините са извадени до момента 12 души. Тежко пострадалите се изпращат за оказване на медицинска помощ във Варна. Има готовност в спасителните акции да се включат и хеликоптери. Говори се за над 20 разрушени сгради, в това число и на сградата на полицията.
 
Местните хора, които са изключително уплашени, разказват пред медиите, че една от махалите на селото, е изгоряла напълно и я няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!