Всеки контролен преглед е един страх. Сега гърлото  ми е като хубаво розово женско дупе. Цигарите ги отказах. Алкохол не пия. Преди преживявах всяка обществена реакция. Намерих баланса в живота и цената беше ракът. Живеехме в стрес. Болеше ме, като ме оплюваха. Сега се радвам на слънцето и приятелите, сподели бившият културен министър Вежди Рашидов.
Той отново се върна към тежките моменти, които е прекарал в Германия. „В края на втория месец започнах да свалям много килограми, хранех се през системи. 23 килограма надолу. Вечер ме удряше отчаянието. Знам какво е рак. Жена ми идва, плаче. Всеки ден губех нещо от себе си. Жена ми ми даде много сили. След два месеца в болничното легло, домъчня  ми за вкъщи. Не случайно хората казват: Заведете ме вкъщи, там да умра. Първото нещо, което се опитах да направя, е да видя Ларгото. На сутринта рязко се влоших. Не можех да взимам нищо през устата. Сега съм клинично здрав. Гърлото  ми е като хубаво розово женско дупе”, каза той пред Нова телевизия.
 

„Не съм предател. Ще бъда полезен, докато премиерът Борисов има нужда от мен. Борисов като премиер не мога да го съдя дали е сгрешил. Ще се съобразя с него. Леко честолюбие има. Той е между чука и наковалнята”, добави бившият културен министър.
 
Рашидов разказа и за отношенията си с шефа на „Мутигруп” Илия Павлов. „С него бяхме приятели. Него никой не го е осъдил. На мен нищо лошо не ми е направил. „Мултигруп”  и сега съществува. На Илия по една лъжичка и един изправен лъв. Бях му душеприказчик. Говорихме за децата. С него имахме чисто приятелски отношения.

Пиша една книга, „Тайното лице на мултака”, защото зная хора, които по цял ден му седяха по софрата и ближеха чиниите на "Мултигруп". Сега няма да ги кажа, днес управляват държавата повечето от тях”, заяви Рашидов.

Откакто не съм министър, имам три откупени скулптури от самия „Лувър”. Ето това за мен е удоволствие”, каза в заключение той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!