Всички знаем кой е бил Хитлер и, че според историческите документи, през 1945 г. той се е самоубил заедно с Ева Браун. Въпреки това не спират да излизат най-различни информации, които навеждат на мисълта, че Хитлер всъщност не е умрял, а избягал и живее в Южна Америка. Дали е възможно това, което сме учили да е лъжа?
Това пише Абел Басти в най-новата си книга: "Хитлер в изгнание".

"Имало е уговорка между него и САЩ, че Хитлер не трябва да пада в ръцете на Съветския съюз," разказва Басти. Той твърди, че Фюрерът е избягал през тунел, който го е отвел до летище Темпелхоф, където го очаквал хеликоптер, с който отлетял за Испания. Първо кацнал на Канарските острови, след което продължил в Аржентина, където живял 10 години. След това пък се преместил в Парагвай, където бил под закрилата на диктатора Алфред Стреснер.

"Богатите фамилии, които помагаха на Хитлер през цялото време, бяха задължени да организират и погребението му," разказва Басти и добавя, че Фюрерът бил погребан в подземен бункер в Асунсион, където днес се намира луксозен хотел. Починал през 1973 г. и оттогава входът към бункера е запечатан. Да се простят с него дошли около 40 души, а един от присъстващите - бразилският военен Фернандо Ногиера разказва на писателя за церемонията.

Според книгата доказателства, че Хитлер е избягал може да се открият и в архивите на ФБР, където по темата има повече от 700 страници. Между документите в централата в Куонтико се споменава за среща с човек на име Гуидано, който е изпратен да се срещне с него и свитата му, около 10 души, при пристигането им в Аржентина, което става две и половина седмици след окончателното падане на Берлин.

Хитлер бил с две жени - Ева Браун и лична лекарка. Скрили ги в отдалечено ранчо, а Гуидано взел 15 000 долара за това, че им помогнал.
Според документите във ФБР няма нито едно сериозно доказателство, че Фюрерът е умрял в Берлин.

В книгата пише, че къщата, в която Хитлер е прекарал последните си години е изолирана вила, намираща се край езеро в Патагония, Аржентина, където съжителствал с други нацистки бежанци

Вилата, която се нарича резиденция Иналко, в момента се продава, след като сменила неколцина собсвеници, между които и Енрике Гарсия Мероу, адвокат от Буенос Айрес, който е бил свързан с няколко германски компании и всъщност навремето е  организирал бягството на Фюрера в Аржентина.

Архитектурата на тази къща е абсолютно идентична с къщата на Хитлер в Алпите. Вилата се намира в крайно непристъпна местност.

Превод: БЛИЦ