292 хиляди лева са си раздали като премии и заплати петимата шефове на борда на губещото държавно предприятие "Булгаргаз", пише в. "168 часа".
В управлението на дружествата на сладки постове с огромни заплати са назначени активисти на БСП, зам.-министър и премиерски съветник.
2811 лв. средно на месец е получавал тогава зам.-министърът на икономиката и енергетиката Валентин Иванов. Той бе председател на борда на директорите на "Булгаргаз холдинг". Самият Иванов бе назначен за зам.-министър и шеф на борда от бившия енергиен министър Румен Овчаров. Подобен апетитен доход от компанията е получавал и доскорошният съветник на премиера Валентин Радомирски, също член на борда.  И двамата отричат да са получавали такива суми. От финансовия отчет на "Булгаргаз холдинг" за 2007 г. обаче е видно, че "възнагражденията на съвета на директорите" са 283 хил. лева. Като се прибавят и осигуровките, сумата набъбва до 292 хил. лева. Ако парите механично се разделят на пет, колкото са членовете на борда, се получава, че всеки от тях средно е струвал на фирмата по 4866 лева на месец. /БЛИЦ