"След вчерашната дискусия, на която бяха поканени всички заинтересовани страни на бранша и след обсъждане, голяма част от хората не искат да премахнем напълно преместваемите обекти. Това ще намали потока на туристите и ще увеличи безработицата". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
"Премахването на тези обекти ще създаде изключително голямо объркване. В момента довършваме визията за националните курорти. Нормално е в един екип да има различни мнения, които касаят обществения интерес, трябва да има дискусия. Няма как да има тотална забрана, както иска Симеонов. Всички, които работят в тази сфера са изразили категорични отношения. Трябва да се изслушват хората. Тук надделява мнението на обществото. В законопроектите никога не сме предлагали подобно нещо. Предложението беше на вицепремиера и бе отхвърлено от хората", допълни министърът във връзка с искането на Валери Симеонов за тотална забрана на преместваемите обекти по Черноморието. 

"Много искаме да се случи изграждането на втори лифт в Банско. Това е най-екологичния вид транспорт. Това да се случи, трябва да се внесе предложение. Строителството в националния парк е категорично забранено. Има изключително много процедури, които трябва да се спазят, за да се реализира инвестиционно намерение.