Гардове от столична фирма блокираха достъпа до завода за асансьори в Дупница и стотината работници в предприятието вече седмица не работят и не знаят какво се случва.

„Подобен случай имаше и през месец юни. Тогава заводът беше затворен за 4 дни, но си получихме пълните заплати. Сега сме притеснени дали изобщо ще се върнем на работните си места”, заяви пред “Струма” работник, на когото му остават пет години до пенсиониране.„От една седмица заводът не работи. Дойдоха охранители от София и затвориха портала, след като си тръгнахме от работа. Казаха ни, че известно време заводът няма да работи. Днес ще потърсим Илия Златанов. Той е собственикът на фирмата, поне ние така знаем. Искаме да разберем какво става. Почти всички сме с кредити и се страхуваме как ще ги връщаме. Някои от колегите са пред пенсия, цял живот са работили това. Те къде ще ходят?!”, добави той.

Собственикът на фирмата Илия Златанов е бивш свекър на тв водещата Радост Драганова, която беше омъжена за сина му Явор Златанов. Бащата на Радост Драганова пък е роден в Дупница. Тя е кръстена на баба си Радка, бивша учителка, вече покойница.

По времето на соца асансьорният завод даваше хляб на над 500 души. След приватизацията останаха около 100-тина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ