Ние нямаме приет бюджет. Новият на ЕС не е приет и той е с 6 млрд. по-малко. Не само, че няма буфера, а ние още нямаме бюджет на ЕС. А как ще се приеме после в парламента? Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг от Министерски съвет.

"С прискърбие казвам, че тази европейска солидарност се разби на пух и прах - всяка държава затваря граници и спира европейски граждани панически", каза той.

"Много икономисти се изказва и аз знам прекрасно, че ако не се подпомогне бизнесът, няма да има индустрия и от кого да се вземат данъци. Едновременно с това трябва да се плащат заплати, пенсии, социални и т.н. Нищо не пълни хазната и става като язовир "Студена"", заяви Борисов. 

"В Брюксел всички ни гледат като предаваме на живо. От там ни казват така - имате едни пари във фондовете, вземете си от тях. Те не идват нови пари, а взимаме от останалите стари. Няма и бюджет на ЕС от където да се даде", каза Борисов. 

"Европа дава по-малко пари от предишния период, единственото което дава е на свой риск да вдигаш дълга и дефицита, но за това ще си платиш", заяви той.

"Не чух нито един президент да се изкаже срещу правителството си, когато всички са на фронта. Дори кралицата не е казала нещо на Борис Джонсън. В момент на криза да излезеш да си нахейтиш правителството", упрекна още министър-председателят. 

"Има една много хубава поговорка: "Не пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя. Бих казал на Радев - не пожелавай жената на ближния, да не стане твоя. С неговите експерти... ще го видя. Така, в кръга на шегата да си ги кажем нещата", заяви Бойко.

"Може да съм лош, но искам да съм добър стопанин. Нека малко олигарсите да обеднеят за сметка на работниците и обществото. Как пък всички си дойдоха от Франция от ски и сега ние да извадим на народа парите и да ги подкрепим? Няма да стане. За една седмица и вече искат пари да ги подкрепяме. Нас кой ни подкрепи, като първата година дойдохме на дефицит?", запита той. 

"Да се обединяваме, само тогава може да преминем през кризата", завърши Борисов.