Еленко Божков е воденичния камък в българската енергетика. Новината за края на експертната му кариера след като беше махнат от вече бившата ДКЕВР(сега КЕВР) се оказа още тогава силно преувеличена.

За няколко  години с негов съпартиец се оказват най големия доставчик на горива на редица държавни институции, като се започне от Народното събрание, Агенция по заетостта, Софийския университет и др. Реализираните близо 35 милиона лева явно са били крайно недостатъчни и са придобили и ВЕЦ „Топлика“.И вместо червени политици  да ни разиграват сълзлива загриженост кой е източил язовир Студена в Перник, можеше да ни разкажат кой печели от източването на язовира в Гоце Делчевско. Малката на пръв поглед ВЕЦ е с гарантирана печалба от 70% и само за първата година е спечелила близо половин милион лева. Фирмата притежава още три по-малки веца в района-““Пирин Ват1“, „Пирин Ват2“ и „Пирин Ват4“.

Те за разлика от „Топлика“, който е край село Мусомище, са край селата Корница и Брезница. Първият с мощност 210 киловата, вторият 180, а третият 265 киловата. Дори и не можем да си представим колко са печалбите при минималните за дейността инвестиции и разходи. Запознати експерти твърдят, че чрез използване на поставени лица съдружниците печелят и от пети пети ВЕЦ. Това е ВЕЦ „Флеш“, край Горни Лом. Мощност 600 киловата.

Печалбите само от ВЕЦовете запознати твърдят че надхвърлят 2 милиона/ годишно за Божков.

Дълъгият списък с фирми на ул Бачо Киро 49 с негово пряко или непряко участие реализира грандиозни печалби.

Че доходите на г-н Еленко Божков отдавна са надминали европейските не е тайна за никой. Но това очевидно не му беше достатъчно и се оказа един от най подходящите енергийни консултанти за екипа на Президента.

И тъкмо да го позабравим, предвид неособено активната му обществена дейност напоследък и хоп изскочи от БТВ. Този път искаше да ни каже че цялата държава се е наговорила да лъже и той е единствения енергиен експерт успял да разобличи заверата, че цените на парното вчера не са паднали, а са се вдигнали.

Да го слуша Премиерът и да си води бележки!
 
40 години трупане на несметно богатство от държавни длъжности и обвързаности, водейки се енергиен експерт не стигат на г-н Божков.