Германският лидер Ангела Меркел може да саботира Брекзит, осуетявайки търговското споразумение с Великобритания, за да откаже другите страни-членки от мисълта за напускане на ЕС. Това смята директорът от Eurasia Group Мий Рахман, цитиран от британското евроскептично издание The Daily Express.

В интервю пред Bloomberg, директорът на европейския отдел на Eurasia group заяви, че „Германия ще бъде много твърда“ в следващата фаза от преговорите за Брекзит.

Рахман добави: „Малко съм негативен относно изхода от втората фаза. Мисля, че Германия ще бъде много твърда и мисля, че това е предизвикано от нейните притеснения, че всяка сделка, която бъде предложена на Обединеното кралство веднага ще повлияе на другите членове на Европейската икономическа зона, защото те ще разглеждат своите сделки в светлината на това, което е предложено на Великобритания“.

„Освен това, евроскептичните партии ще започнат да искат същите условия за контролиране на свободното движение на работници“, предположи експертът.

„Мисля, че Меркел има намерение да осуети евентуална сделка. Тя трябва да предотврати превръщането на Великобритания във вреден пример в средно и дългосрочен план за Съюза“, подчерта Рахман. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус