Въпреки че през последните години училищните дворове показват, че не всеки ученик купува цветя за своя класен ръководител, то това не пречи за 15 септември цените да бъдат видимо завишени, пише Труд бг.

В по-скъпите магазини за цветя, в столичните квартали „Борово“, „Изток“, „Младост“, „Лозенец“ и др., цените на дори едно цвете бяха поне два пъти по-високи.

В навечерието на първия учебен ден една роза достигна до 16 лв. с опаковката, това показа проверка на „Труд news”.

Три розички, в опаковка, пък бяха по 25 лв. 

Въпреки че големите букети, за първия учебен ден, почти останаха в миналото, то в елитните магазини има голям избор и от тях. Те определено привличат погледа с много цвят и пищност, но приковават вниманието и с цената си. Сравнително голям букет, с красива опаковка, можеше да бъде взет за 130 лв. 

Този букет е 137 лв.

Цветята в кутии също са интересен дар за учителите, макар че рядко ученици ги подаряват, дори и тези в частните училища, където учат отрочета от заможни семейства. Цените на средноголяма до голяма кутия с цветя варираха от 110 до 180 лв.

Тази цветна кутия с цветя е 168 лв.

Сравнително достъпен вариант бяха малките кошнички с различни цветя, които можеше да бъдат закупени за по 12, 14, 16 и 20 лв.

Тази кошничка с хризантема, например, е 14 лв.

Друг вариант в магазините за цветя, от по-нисък клас, е букет от 3 рози, чиято цена върви по 25 лв.

Най-достъпният ценови вариант бяха цветята в саксии в големите хранителни вериги. Там такъв вариант можеше да бъде взет на цена от 7 лв. 

За тези, които не се бяха подготвили с цвете предварително, тази сутрин изненадите бяха големи.

Класическата червена роза, чиято цена е 5 лв., можеше да бъде закупени от продавачи пред близката спирка в близост до училище за 10 лв. Ако искате пък и целофан за цветето, то трябваш да доплатите още 2 лв.

А цената на един повяхнал вече слънчоглед стигаше до 5 лв.

Първолаците се бяха подготвили с цветя, а по-големите им каки и батковци тук-таме държаха по някое цвете, като основно се забелязваха рози.

"Барби" стил

Филмът за любимата кукла на момичетата от 90-те "Барби" превзе киноекраните, но и модата. В някои популярни вериги все още има розови дрехи и аксесоари с образа на Барби. 

Най-малките бяха заложили на нежния цвят, но масовата истерия по облеклата не беше превзела столичните школа. Това, което правеше впечатление относно момиченцата бяха аксесоарите, като кутии, моливи, химикалки и ластици с образа на куклата.

Цената на комплект две химикалки "Барби" е 3, 50 лв., тетрадката достига 5 лв., а 3D Барби раница - 8 лв.

Комплекти чорапи, тениски, шапки, клинове, суитшърт и чехли са на цени от 5 до 20 лв., като анцуг на Барби за момичета е 36 лв.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук