Хотел „Хелвеция“ в западната част на Слънчев бряг е обявен за публична продажба. Частният съдебен изпълнител Делян Николов го вади на търг с начална цена от 2 598 048 лв. заради натрупани дългове от собственика на сградата – едноименното дружество „Хелвеция“ ЕООД. Справка в Търговския регистър сочи, че фирмата е притежание на 60-годишния Митко Георгиев от Петрич.

Недвижимият имот е ипотекиран.

Хотелът се състои от 59 стаи, 4 апартамента тип „студио“ и заведение за хранене със 75 места. В имота има и басейн с обем около 100 куб. м. На партера са разположени детски кът и лоби бар.

Сградата обаче не е в перфектно състояние – на последния етаж и по терасите се наблюдават следи от течове и влага, а по фасадата – пукнатини и дефекти, се посочва в обявлението за търга, пише gramofona.com.

Продава се и движимото имущество на дружеството, намиращо се в хотела. То включва 44 елуреда и мебели – фурни, печки, столове, маси, легла, телевизори и др. Тяхната обща начална цена е малко над 74 хил. лв.

Публичната продажба започва на 7 октомври, като евентуалните кандидати да купят хотела могат да подават наддавателните си предложения в едномесечен срок в Районен съд Несебър.

Това е втори опит да се продаде имотът. Първият през месец юли тази година е завършил без успех, като тогава началната цена е била малко по-висока – 2,88 млн. лв.