Продажбите на бизнес имоти в САЩ се върнаха на нивата от преди пандемията, стимулирани от исторически ниските лихви, пише “Уолстрийт джърнъл”, цитиран от Труд.

Но ситуацията на пазара на бизнес имоти е много по-различна, отколкото преди COVID-19. Градове като Ню Йорк и Сан Франциско вече не са предпочитани, както и имоти като конгресни хотели и офис сгради в централните градски части.

В същото време в градовете от югоизточните и югозападните щати има рекордни продажби, а инвеститорите се насочват към други типове имоти, които са се представили добре по време на пандемията. 

Това е новият хит на имотния пазар в момента

Сред тях са жилищни сгради, предлагащи значителни удобства, складове и офис сгради, предназначени за фармацевтичната и биотехнологичната индустрия. “Има насочване както към нови видове имоти, така и към нови пазари”, пише в доклад на консултантска компания на пазара на имоти.

Най-много средства в САЩ са насочени към къщи и многофамилни жилищни сгради, като най-търсени са апартаменти с градини извън големите градове. На пазара на имоти под наем също има голямо търсене, основно от хора, които не могат да си купят нов дом заради растящите цени.