Представители на браншови организации, производители и потребители ще обсъдят предизвикателствата и възможностите, които предлага българската храна на конференция в Националното изложение на занаятите и изкуствата в троянското село Орешак. Форумът се организира в рамките на първия празник на българската храна, на който се представят традиционни родни продукти, съобщава БНР.
„Участниците ще дискутират въпроси, свързани със стандартите за българската храна, с доверието на клиентите, с всички онези неща, които са свързани и с професиите, които произтичат от гастрономията, както и с всички онези възможности за популяризиране на традиционните местни производители“, обясни директорът на изложението Иван Чакъров.
 

„Идеята ни е да създадем една платформа, да дадем една възможност да се срещнат производителите и потенциалните потребители. Тъй като пазарът ни изобилства от продукти, които са едни лоши имитации“, заяви той.