Възраждащият се електромоторен гигант „Елпром Троян“ се представи на международното изложение за машиностроене и металообработване в Екатеринбург (Урал, Русия), провело се от 20-ти до 22 март. Троянският производител показал традиционната си продукция – електромотори от различни класове, и получил диплом за представянето си, съобщава troyan21.com.
Българското участие било под патронажа на министъра на икономиката Емил Караниколов и участвала още една българска фирма производител – „Балканкар“ (електрокари, мотокари, телфери). На изложението се представили редица световни компании.
 


„Оказа се, че в Екатеринбург помнят предишното участие на „Елпром Троян“ преди близо 40 години – в началото на 80-те, и изразиха учудване, че заводът ни съществува и върви напред. Това ни участие бе много полезно за проправяне път на големия руски пазар“, коментираха от ръководството на предприятието.
 
През 2018 г. „Елпром Троян“ се готви за участие в още осем специализирани изложения в различни страни на няколко континента, като наред с традиционната си продукция ще покаже и иновативните си хайтех разработки от последната година.