Компанията "Фолксваген" (Volkswagen) обяви в понеделник, че отново е отложила датата на отваряне на някои от производствените си мощности в Китай с оглед на продължаващите опасения около коронаворуса.

Германският автомобилен производител заяви, че Saic Volkswagen - съвместното предприятие между Volkswagen и Saic Motor Corp. - ще възобнови дейността си най-рано на 24-ти февруари.

FAW-Volkswagen, съвместно предприятие между Volkswagen и FAW Group, пък вече поднови производството в някои от своите заводи, посочиха от "Фолксваген", добавяйки че се очаква всички заводи да започнат да работят през следващите дни.

"Когато възобновим производството във всеки завод, ще осигурим безопасна и здравословна среда чрез превантивни мерки като редовна дезинфекция на работните зони, предоставяне на предпазни маски на нашите служители и преглед на температурата на входа на работните помещения", обяви "Фолксваген".

Междувременно японската автомобилна компания "Тойота" (Toyta) заяви, че в понеделник е рестартирал два от заводите си в Китай, като и друг японски автомобилопроизводител - "Мазда" (Mazda) също поднови работата на своя китайски завод.