Американски режисьор, сценарист и създател на научнофантастичната сага Star Wars Джордж Лукас запазва лидерството си в списъка на най-богатите знаменитости в САЩ според списание "Форбс". Рейтингът бе публикуван на сайта на изданието.

Състоянието на 74-годишния Лукас е оценено от експертите на 5,4 милиарда долара - леко понижен спрямо рейтинга от 2017 г., когато той бе оценен на 5,5 милиарда.

На второ място е Стивън Спилбърг, чийто капитал достига 3,7 млрд. долара. Следва телевизионната водеща Опра Уинфри и нейните 2.8 милиарда. Понататък е последният милиардер в класацията - Майкъл Джордан и състоянието му от 1,7 милиарда.

Петото място е споделено между рапъра Джей Зи и моделката Кайли Дженър - по 900 млн. долара за всеки от тях. Трябва да се отбележи, че последната може скоро да стане най-младият милиардер в историята, ако продължава да развива бизнеса си със същото темпо.

Те са последвани от илюзиониста Дейвид Копърфилд и неговите 875 милиона долара. На осма позиция е рапърът Пи Диди с капитал от 825 милиона, следван от голфъра Тайгър Уудс и писателя Джеймс Патерсън - те притежават по 800 милиона долара.

Отбелязва се, че тази година общата сума от 10-те участници в рейтинга е 18,7 милиарда долара, което е с 4% повече от миналата година и надвишава брутния вътрешен продукт на Исландия.

Превод и редакция: БЛИЦ