Съдът в Ню Йорк одобри споразумение за регулиране на претенциите от страна на Комисията за ценни книжа и борси в САЩ към компанията Tesla, основател на която е Илон Мъск.

В съответствие с условията на споразумението, постигнато в края на септември, Мъск трябва да плати 20 милиона долара на комисията в рамките на две седмици.

В същото време в копието на документа, който се оказа на разположение на CNBC, липсва клауза, в която се посочва, че милиардерът е длъжен да напусне поста председател на борда на директорите, запазвайки длъжността ръководител в Tesla.

Освен това, отсега нататък Мъск е освободен от необходимостта да "признае или отрече обвиненията" по негов адрес. Също така му е предписано да се въздържа от нарушаване на разпоредбите на закона, забраняващи използването на търговски инструменти за продажба или покупка на ценни книжа.

Припомняме, че Комисията за ценни книжа и борси в САЩ подаде съдебен иск срещу Илон Мъск за това, че въвежда в заблуда акционерите в Tesla. Причината за това са обвиненията за измама, предявени заради публикация на Мъск в Туитър за евентуална продажба на компанията.

Превод и редакция: БЛИЦ