Неочаквано за мнозина  една от най-търсените книги у нас се оказа не поредното издание посветено на конспиративните теории или  на някой напрегнат криминален трилър,  а едно малко издание, което дава съвети за това как да ползваме топлинните услуги, когато имаме централно отопление.
 

Преди малко повече от месец от неправителствената организация „Асоциация на топлофикационните дружества в България“ пуснаха малък наръчник с обещанието, че ще бъде полезен за всички, които ползват или искат да ползват услугите на топлофикациите в България.

Изданието се казва „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ и се разпространява безплатно. Авторите казват, че целта не е била да печелят от продажба.
 
Един месец след пускането на наръчника до клиентите от „Асоциация на топлофикационните дружества в България“ обявиха, че изданието се радва на голяма популярност и освен на хартия, наръчникът вече е публикуван и онлайн. Ръководството е достъпно на сайта на „Асоциация на топлофикационните дружества в България“, както и на страниците на много  топлофикации.
 
„Първоначалната идея беше да обобщим въпросите, които задават най-често абонатите и да предоставим отговори на лишен от професионална терминология език. Искахме да създадем полезен сборник с информация, която да е именно „пътеводител“ за използващите централно отопление и битова гореща вода.

Публикуването на сборника е част от общите ни усилия да повишим осведомеността на клиентите. За нас е важно клиентите да знаят как се получават техните сметки, за какво точно плащат, какви права и задължения имат. “ каза инж. Кремен Георгиев.
 
Инж.Кремен Георгиев е председател на „Асоциация на топлофикационните дружества в България“. От енергийния специалист е дошла и идеята за създаването на наръчника. „Пътеводител в света на доставките на топлинната енергия и топлинното счетоводство“ е реализиран благодарение на общите усилия на експерти на няколко български топлофикации.
 
„Големият интерес и фактът, че както граждани, така и топлинни счетоводители се обръщат към нас с молба да им предоставим Пътеводителя е показателен, че сме създали полезен наръчник.“ каза инж. Кремен Георгиев.