Считам, че дори и без споразумение партньорството между КРИБ и УНСС има своята история и традиции. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на подписването на споразумение за сътрудничество между КРИБ и УНСС, предаде „Фокус“. 
„Това споразумение дава рамката. В него подробно са описани всички дейности, които ние заедно ще реализираме и ще се стремим да реализираме на партньорски начала“, каза Домусчиев. 

„С прости и ясни думи - целта е българската икономика е да получава специалисти, млади хора, които могат да се реализират в България. С едно солидно образование, точно профилирано и насочено към нуждите на българската икономика, и на европейската такава“, подчерта Домусчиев. 

По думите му бизнесът страда през последните 10-тина години и проблемът става все по-голям, като добави, че вече водещ проблем за българската индустрия е качеството на образованието и нуждата на подходящи специалисти. По думите му, от знайни и незнайни учебни заведение излизат специалисти, но в крайна сметка те не намират своето приложение в българските предприятия. 

„В момента в КРИБ, като най-голяма работодателска организация все повече това е най-обсъжданата тема. Всички компании, наши членки насочват вниманието си към този проблем и се опитваме чрез сътрудничеството с водещи университети и правителството да търсим една по-сериозна и кардинална реформа, която да даде възможност образователната система да дава подходящите кадри за нашите предприятия“, обясни Кирил Домусчиев.

„Имаме нужда от добри икономисти и инженери“, подчерта той. Той обяви, че до края на годината ще бъдат обсъдени промени, които да бъдат представени пред законодателната власт.