След Деменюк потоп, това се казва в декларация на мениджърския екип на "Кремиковци" АД до самия Виктор Деменюк, изпълнителен директор на „Ворскла стийл“. В декларацията той е наречен "злощастен спасител", който се бил съгласил да играе ролята на поредната фея орисница за "Кремиковци".

"След тримесечно търпение, чашата най-накрая преля. Надеждата, че имате "чисто" намерение "Кремиковци" да работи, се изпари заедно с последната бучка кокс и агломерат, заедно с последната капка чугун. Макар за Вас това да е поредната авантюра, чрез която целите печалба, тези митове се запечатиха завинаги в сърцата и съзнанието на всички труженици в комбината.
Вие убихте радостта на хиляди хора и разбихте живота на техните семейства. Както вече разбрахме Вие сте изкусен манипулатор", се казва в декларацията. В нея се допълва още, че през целия период на договора за ишлеме /който все още не е прекратен/ постигнатите конкретни уговорки по изпълнението са били отричани на следващия ден и е било отказвано подписването им. Не изпълнявахте задълженията си по Договора, а накрая излезе, че вината за състоянието на Кремиковци АД си е само наша. Време е да погледнете истината с "широко затворените" си очи, заявяват от "Кремиковци".
За тази цел нека напомним задълженията Ви или поне това, което беше обещано: За месеци август, септември и октомври трябваше да осигурите суровини и консумативи за 180 000 тона продукция. За този период "Ворскла Стийл България" ЕООД трябваше да преведе такса по ишлеме на стойност 91 164 712,81 лева, като реалната сума е 51 881 387,81 лв., което представлява 56,9%, се казва още в декларацията. /БЛИЦ