„ЛУКОЙЛ-България“ е предоставила гориво за пълно покриване на настоящите нужди на специализираните екипи на Клиниката по инфекциозни болести и лекарите на Военномедицинска академия.

Това става ясно от благодарствено писмо на началника на болницата и председател на Националния кризисен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски до ръководството на компанията, публикувано на страниците на "ЛУКОЙЛ-България" в социалните мрежи.

"Да даряваш е сила. С този високо хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и бовешка солидарност, Вие доказахте, че все още има благородни хора, които да помагат безкористно. Подкрепата, която срещаме у Вас в разгара на епидемията от Covid-19, ни прави по-уверени и успешни при изпълнение на нашето призвание - да спасяваме човешки животи", отбелязва ген. Мутафчийски.

"Вярваме, че така подпомагаме усилията на онези, които в момента са на фронтовата линия във войната срещу най-голямата пандемия през последния половин век. Затова вчера подкрепихме и кампанията на Български Лекарски Съюз. Продължаваме да следим внимателно положението в страната и откликваме на призиви за помощ, където е необходимо", подчертават от компанията.

„Като социално-отговорна компания, ние се включваме в общите усилия да преодолеем възможно най-скоро безпрецедентната ситуация, в която се намираме. Изразяваме своето огромно уважение към труда на българските медици и твърдо подкрепяме всички предприети от правителството и Националния оперативен щаб действия за овладяване на ситуацията в страната,“ отбеляза генералният директор на „ЛУКОЙЛ-България“ Булат Субаев.