Министерството на земеделието обяви своята инициатива дървата за огрев да се продават на цена по себестойност директно от складовете на държавните горски стопанства и така цената за населението ще намалее. Като продължение на инициативата на Корнелия Нинова политическото ръководство на Министерството започна своите посещения в съществуващите 17 склада за продажба на дърва.

Заместник-министърът Стефан Бурджев посети днес Държавното горско стопанство в гр. Ракитово. Там стана ясно, че местното население ще има няколко варианта за закупуване на дърва: Закупуване на дърва по такса на корен;  Закупуване на дърва от централен и временен склад към стопанството;  Закупуване на дърва плюс транспорт до клиент от централния склад.  

Цената за закупуване от склад е 43 лв. за пространствен куб. метър, а таксата с включен транспорт – 70 лв.  Заместник-министър Бурджев обясни, че предприетите от Министерството на земеделието мерки за сваляне на цената на дървата са социална политика, която се реализира в тежки времена при високи цени на енергоносителите и усилено търсене на дърва за огрев за домакинствата.  

Заместник-министър Добрев посети Държавното горско стопанство в гр. Разград. Оттам обявиха, че складът вече работи по новия механизъм и тече подготовка по организирането на продажба и на доставка до врата на клиента.  Цената на дървата за огрев с включен транспорт ще бъде фиксирана и се очаква да бъде около 75 лв. за пространствен куб. метър.