Ясно е, че предстоят избори. И битката за спечелването им отново ще е жестока, а част от играчите ще действат подло и безмилостно. 

Изборите ще са нови, муцуните в тях стари. Но това не им пречи да се пробутват на изстрадалото българско общество като носители на новия морал.

Още от първия ден на назначаването им министрите на Радев се заеха да ровят като къртици в управлението на кабинета "Борисов".

Реваншизмът взе връх и сечта на професионалисти започна.

Наред с политически фигури, по унизителен начин бяха уволнени доказани експерти, полицаи и... доктори.

За да гарантират оставането си във властта, Радев и компания не се посвениха да посегнат и на кръвоносната система на България - магистралите.

Та какви по-хубави зрелища за бедните и отчаяни българи, ако не поднасянето на въображаеми далавери при строежа на аутобаните.

Всеки ден един през друг Харвард Петков (не е грешка) и Комитова внушават как парите за магистралите били раздадени на фирми по втория начин. И блокираха строежа им.

Фактите показват, че срокът за довършване на цялата автомагистрала “Хемус” е 2024 г.

Изпълнител е "Автомагистрали" ЕАД, има и избран строителен надзор. Напълно законно.

"Цялата отговорност за липсата на напредък по "Хемус" е на МРРБ. Явно от пресконференции не им остава време да създадат организация и да завършат процедурите по отчуждаване, строителни разрешения и т.н. Оставихме им всичко готово - просто трябваше да го придвижат. И пари им оставихме - те дръпнаха близо половин милиард, който незнайно къде потъна", заяви вчера и Николай Нанков, доскорошен зам. строителен министър.

Къде наистина е този половин милиард лева, за който говори Нанков?

Не ми се иска да вярвам, че колосалната сума ще бъде използвана в предизборната битка и по-специално в кампанията за новия проект на тандема Петков-Василев.

През последните дни се случиха доста интересни неща. Първо Татяна Дончева бе уличена от Тошко Йорданов и Радостин Василев, че е предлагала 500к за разцепване на групата на Слави, а след това се оказва, че Кирил Петков къта над милион в чужди сметки.

Кампанията още не е започнала, а вече се носи тежък мирис на корупция.

Съмненията не само остават, но и всеки ден стават все по-основателни.