Попълнете търсена ключова дума или фраза

Нефт и газ ще бликнат във Врачанско заради... (СНИМКИ)

https://blitz.bg/ikonomika/neft-i-gaz-shche-bliknat-vv-vrachansko-zaradi-snimki_news663994.html Blitz.bg Враца, България 21 Март 2019, 19:55 3513 прочита 0 коментара

Фирма "SPM Bulgaria LLC", регистрирана в Колорадо (САЩ), получи разрешение да проучва за нефт и природен газ във Враца. Територията на находището е 4886 квадратни километра – в пъти по-голяма от площта на подземното газохранилище „Чирен“, чийто собственик и оператор е „Булгартрансгаз“, пише actualno.bg. 

Икономическо чудо: Нефт бликва в Северозапада! Наливат над 7.4 млн. евро 

Разрешението за търсене и проучване в площта на „Блок 1-25 Враца - запад“ е за срок от пет години като дружеството от Америка трябва да вложи в проучванията 7.4 млн. евро без ДДС, а на държавата да плати 210 хил. евро без ДДС при подписване на договора.  Президент и изпълнителен директор на компанията е д-р Пол Кревело, под чието ръководство са също Società Petrolifera Mediterranea (SPM) Srl, Милано – дъщерно дружество на SPM Overseas Corp.

Той е бивш главен изпълнителен директор и главен оперативен директор на Bahamas Petroleum Company Plc и др. Има пряко участие в широка международна кариера в Югоизточна Азия с Marathon Oil Company. Кревело е доктор на науките по морска геология и атмосферни науки, по философия и геология.Българското правителство откри производство за издаване на разрешение за тази площ през ноември 2016 година, според тогавашното прессъобщение "заради заявен инвеститорски интерес". Изискването беше кандидатът да притежава финансови възможности да извърши дейностите по търсене и проучване, да е реализирал нетни приходи от продажби през последните 3 финансови години не по-малко от 4 млн. лв., да докаже професионална компетентност и опит в управлението на най-малко един проект за търсене и проучване на подземни богатства – нефт и природен газ.   

В профила си в LinkedIn преди година Пол Кревело е обявил, че си търси партньор за инвестицията в България. За наличието на големи обеми "нерисков ресурс" в площта, за която са очаквали разрешително, от компанията се базират на своя опит, който е повече от две десетилетия в България като работеща или консултираща няколко международни компании.

"Това означава, че компанията ще може да ускори програмата за придобиване на сеизмични данни и да премине бързо към сондажна дейност", е написал Пол Кревело.

Със своето обявление предприемачът търси инвеститори или младши партньор, който да инвестира до 2,5 млн. долара като част от началния капитал за участие в началните фази на работния процес. Предложената работна програма на компанията "SPM Bulgaria LLC" включва 2-D и 3-D сеизмични проучвания. В интернет сайта си тя се рекламира като фокусирана върху проучване на природен газ в Европа. Пише, че е очаква да получи разрешително за проучване върху 1,2 млн. акра площ (4887 кв.км) в Северозападна България и, че находището "Чирен" е на границата на разрешителното.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам