Предстои да се изгради цялостния капацитет на службата, която ще поддържа ТОЛ системата по пътищата ни. Предстоят конкурси за назначаване на служители. Предвижда се наетите служители в структурата да са 920 души - 680 ще се занимават с контрола на пътища, а останалите 240 ще поддържат системата. Това каза Радослав Николов, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството в ефира на bTV.

„Системата е автоматизирана, но това не отменя присъствието на хора. Те ще поддържат цялата техника“, уточни той.

Най-накрая! Показаха дизайна на новата "Тройка" на BMW, брутален! (СНИМКИ)

От думите му стана ясно още, че ще има и ТОЛ полиция. „Тя ще се занимава с контрол на пътя, ще преследва и шофьорите, които са с неплатени тол такси, при необходимост ще извършва и контрол на място. Това ще е насочено предимно към шофьорите на тежкотоварните автомобили“, заяви Николов.

Нова мода за воланите? Шок за всички, видели това на кормилото на автомобил в София

„След 1 януари ще се закупуват винетки по електронен път. Предвиден е и гратисен период, за шофьорите, закупили годишни винетки, които няма да са изтекли до тази дата. Те ще могат да ползват все още валидната си винетка и да се движат спокойно по пътя. Цените на винтеките няма да се променят: годишна - 97 лв.; тримесечна - 54 лв.; месечна - 30 лв.; седмична - 15 лв. Има възможност, шофьорите, които не са платили, да могат да го направят на място с карта“, каза още той.