Голямата награда в четвъртото издание на лотарията на НАП с касови бележки отново е 50 хил. лв. След като в края на миналата година приключи предишното издание на играта вече може да се регистрират бележки за участие в новата лотария.

Добре е да се знае, че в лотарията може да участвате и със стари касови бележки, издадени през миналата година, стига досега те да не са били регистрирани в предишните издания на играта. Освен голямата награда, която ще бъде изтеглена към края на годината, всеки месец един късметлия ще печели по 2000 лв. Допълнително в лотарията на НАП всяка седмица ще бъдат раздавани предметни награди на стойност около 1000 лв. Тези награди са доста разнообразни и могат да бъдат например кухненски робот или плейстейшън.

Сред седмичните награди ще има още телевизори и мобилни телефони.

Националната агенция за приходи разработва ново мобилно приложение, чрез което участието в играта ще става много по-лесно. Регистрацията на касова бележка за участие в играта ще може да става за секунди чрез сканиране с мобилен телефон на QR кода върху нея. В момента за участие в играта на сайта www.kasovbon.bg трябва да бъдат регистрирани датата на издаване на касовата бележка със съответния ден, месец и година (например 03.01.2019), час и минути (например – 12:12) и сума на покупката или получената услуга, изписана в левове и стотинки (например – 10.50). Регистрацията може да се направи и през мобилно приложение за GSM, разработено от НАП. Касови бележки могат да се регистрират и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

След стартиране на услугата за регистриране чрез QR кода на бележките участието в играта ще стане много по-лесно. От 1 април 2019 г. всички регистрирани по ДДС търговци трябва да издават касови бележки с QR код върху тях.