От документ за обществена поръчка за кетъринг на Авиоотряд 28 става ясно, че менюто за полетите на управниците ни за година ще бъдат на стойност 36 000 лева. Поръчката е обявена в четвъртък, като става ясно още, че колбасите трябва да са със стандарт "Стара планина", маслото да е минимум 82% масленост, а сиренето трябва да е по БДС.
Изпълнителят е задължен да осигурява денонощна доставка на храна в зависимост от часа и деня на полета.

Освен безалкохолни и вода на борда ще бъдат сервирани и български чай, бира и вина. Храните включват банички, сирена, колбаси и кроасани. За десерт ще имат торта “Гараш”, “Сахер”, чийзкейк и пресни плодове.

Изпълнителят на поръчката освен това ще има задължение да дава предварителен достъп до произведените артикули на представител на НСО, който да проверява хранителните продукти и напитки.

В менюто са включени английска и континентална закуска, зеленчуци на скара, броколи със синьо сирене, задушен бял ориз, тиквички с ориз и зеленчукова лазаня. Салатите пък са зелена с краставици и репички, шопска и гръцка салата и редена с домати, краставици и плочка сирене. Включени са плата с банички, сирена и колбаси за двама или деветима пътници. 

Източник: "24 часа"