Цялото ръководство на „Булгаргаз“ e освободено в петък вечерта. Това става ясно от протокол от заседание на БЕХ, проведено днес, пише zashtoto.com.

Единствената точка в дневния ред на днешното заседание е била освобождаване на Съвета на директорите на „Булгаргаз“.

Интересно е, че заседанието се е провело от 17,30 часа в петък и за него все още няма информация в Търговския регистър.

Час по-късно, в 18,30 експресно е избрано и ново ръководството на дружеството, става ясно от следващ протокол.
Според източници от компанията тази сутрин е трябвало да бъде извършен обиск в дружеството. Търсен е и директорът Николай Павлов.
Преди две седмици Павлов коментира евентуалните кадрови смени. Тогава той обяви, че няма причина за смяна на ръководството.

„Настоящият Борд на директорите на „Булгаргаз” е назначен след конкурс от служебното правителство през месец юли миналата година. Всеки един от членовете е защитил своята концепция, спечелил е конкурса и в момента е в Съвета на директорите. Самият аз работя в компанията от 2015 година”, каза Павлов.

„Ако погледнете резултатите на дружеството от 2015 година ще видите, че от „компания мъртвец” в момента сме основен крепител на целия газов и енергиен сектор.

Работим в условията на безпрецедентна енергийна криза в Европа, където цените са изключително високи”, каза още в своя защита Павлов. Преди това по адрес на дружеството имаше критики, че саботира правителството, защото е назначено от ГЕРБ.