По 10 лв. за чадър и още толкова за шезлонг ще плащат туристите на плажовете Дюни, Поморие-юг и Обзор-мотела. Това става ясно от правителствено решение за определяне на концесионерите морските ивици, съобщава "Труд".

Договорите, които ще бъдат подписани с новите стопани ще са валидни през следващите 20 г., като за този срок цената за отдаване на чадъри и шезлонги, която е с включен ДДС, не може да бъде променяна.

За концесионер на морски плаж “Поморие - юг”е определена компанията “ИТ Марина Бряг” ЕООД. През първата година стопаните ще внесат в държавния бюджет малко над 200 хил. лв. Приблизително толкова е и сумата, която компанията се задължава да инвестира в подобряване облика на морския плаж през следващите 20 г.

“Бийч ревю” ООД е определен за концесионер на плажа “Обзор - Мотела”, а “Дюни” АД за плажа Дюни. През първата година от контрактите държавата ще получи съответно 15 хил. лв. и близо 150 хил. лв. от новия стопанин.

На къмпинг Градина шезлонги и чадъри ще могат да се наемат от плажуващите срещу 7 лева за всяко от пособията. За концесионер е определена компанията “Къмпинг Южен Бряг” ЕООД, като първата година тя ще плати на държавата малко над 90 хил. лв.