Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция. Това каза пред журналисти в Асеновград президентът Румен Радев.

Той обаче допълни, че има важни теми, по които съгласието е наложително, и като пример посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето.

Гръмката икономическа новина на Борисов се затвърждава! 

Специално за завода на "Фолксваген" аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта държавният глава.

"Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация", добави той.

Премиерът с гръмка икономическа новина: В края на май може да научите, че... (ВИДЕО) 

Румен Радев бе в Асеновград по повод на празника на града. Той прие строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани.

Вчера, на 11 май, премиерът Бойко Борисов участва в церемонията по откриване на нова производствена база към завода за производство на заключващи и оперативни системи за автомобилната индустрия на германската фирма "ВИТТЕ Аутомотив" в Русе.

Борисов заговори за възнаграждение от 1 500 лева, 13 и 14 заплата (ВИДЕО) 

В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции по света, а в България по два завода на ден откриваме, каза премиерът. По-рано същия ден той присъства на откриването на нов (четвърти у нас) завод на турската фирма "Теклас" в Кърджали (също от автомобилната индустрия).

"Така разбирам индустриализацията на страната. Не инвестиции, от които след това да се вадят пари от България, както е било преди, а истински заводи. Голям поклон и към нашите работници, защото инвестиции се правят, когато има стабилност и умни и дисциплинирани хора на всяко едно работно място", каза Борисов в Русе.

По неофициална информация "Фолксваген" вече са избрали България за своя нов завод, който ще бъде построен край Пловдив.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!