Веригата за бързо хранене KFC позволи на клиентите си в Канада да плащат с bitcoin за ограничен период от време, стига да поръчат от новата крипто-тематична кофа. Bitcoin Bucket, която включва 10 крилца, пържени картофи, сос и др. струва 20 канадски долара. Това е еквивалентно на около 0.001167 bitcoin. Промоцията е била пусната на уебсайта на веригата и се е изчерпала за 1 час.  Освен, че е футуристичен начин на плащане, популяризирането на кофата изглеждаше като рекламен трик на марката. 

Експерти смятат, че закупуването на Bitcoin Bucket ще се превърне в често събитие, което Канадската агенция за приходите очаква от своите граждани да следят. Това също помага на KFC Канада да проведе собствено проучване на пазара - за да види как хората реагират на този конкретен начин на плащане.

Определено изглежда, че все повече компании ще се присъединят към групата компании, които ще приемат криптовалути в бъдеще. Въпреки това, предвид покачването на виртуалните валути, е по-добре да не ги харчите за закупуване на пържено пиле, защото нямате представа кога тези криптовалути могат да стигнат стойност в милиони долари.