Бързото и иновативно развитие на „Евробет“ бе високо оценено от водещата международна компания „Интралот“. През април 2016 г. беше подписано предварително споразумение за ключово партньорство между българския и световния лидер в развлекателната индустрия.
На 15.06.2016 г. с Решение № 463, Комисията за защита на конкуренцията разреши на „Интралот“ – ефективно да придобие 49% от „Евробет“. Вече е факт и последната фаза – подписването на договор за бизнес сътрудничество между „Евробет“ и „Интралот“, което от своя страна е една от най-големите сделки в родната развлекателна индустрия. 
 
„Интралот“ е една от най-големите компании в световен мащаб, притежаваща богат опит и уникално портфолио от продукти. Пълноценното сътрудничество между „Интралот“ и „Евробет“ ще удовлетвори изискванията на българските играчи и ще предложи изцяло нови забавления на световно ниво. 
 
Ключов момент в историческото сътрудничество е разработването на непознати за България продукти, както по отношение на видовете игри, така и по начина на предлагането им и достъпа им до потребителите. „Интралот“ притежава знания и успешни практики, които напълно съвпадат с визията на „Евробет“ – да разнообрази развлекателната индустрия у нас, като подобри услугите и предостави нови възможности на своите играчи.
 
Подписването на сделката за партньорство между водещата международна компания „Интралот“ и лидера в числовите игри „Евробет“, съвпада с отбелязването на емблематичния за играта Еврошанс  тираж 500, което означава 500 седмици или близо десет години на пазара. Компанията има повод за гордост, защото е зарадвала милиони българи със страхотни печалби.
 
ЗА ЕВРОБЕТ
 
Компанията развива своята дейност от 2006 г., като постоянно предоставя иновативни решения и разполага с уникално продуктово портфолио. Евробет предлага най-популярната и любима числова игра в България – Еврошанс. Сред игрите на Евробет са обичаните Лотомания, Покер Шанс и други.  От 2015 г. целият набор от продукти на компанията се предлага и онлайн.
 
През 2011 г. „Евробет“ стартира първата частна моментна лотария в България. От края на 2014 г. фирмата разпространява най-новата си и динамична продуктова линия под марката Лотария България, която към момента включва 14 лотарийни билета.  През 2015 г. стартира и телевизионно шоу „Лотария България“, което е едно от най-гледаните в българския ефир. Продуктите на Лотария България се разпространяват заедно с Еврошанс и всички други игри на „Евробет“ в мрежа от над 1100 пункта. 
 
 ЗА ИНТРАЛОТ
 
„Интралот“, публично дружество, създадено през 1992 г., е водещ доставчик на игрални решения и активен оператор в 57 регулирани юрисдикции по целия свят. „Интралот“ е сред основните лидери в лотарийния сектор в международен план, с повече от 5100 служители и присъствие на 5 континента. Компанията предлага уникални продукти за лотарийния и развлекателен сектор. Интралот предлага интегрирано портфолио от най-добрите хазартни системи и  продуктови решения и услуги (лотария, залагания, интерактивни, VLT). Играчите могат да се насладят на вълнуващи игри и популярно съдържание в разнообразие от канали.