Шеф Манчев каза тежката си дума за намаляването на ДДС-то за ресторантите
Ние работим с огромен марж, в който тези пари трябва да бъдат насочени към персонала и други неща, коментира той
„Ние работим с огромен марж, в който тези пари трябва да бъдат насочени към персонала и други неща. Ние бяхме ощетени страшно много от пандемията. Ние всъщност сме най-ощетеният отрасъл в момента и ресурс няма от никъде”, добави Манчев.
Според него ходът с намаляване на ставката за ресторантите е трябвало да бъде направен по-рано.
„В туризма хотелиерите бяха с 9%, а само ресторантите бяха с 20%. А ние заедно правим един голям продукт”, посочи още кулинарят.
Той смята, че мярката 60/40 не е сработила. „Трябваше да изплатим всички заплати и осигуровки. Ние обаче нямаме един лев приход. За да кандидатстваме за 60/40, трябваше да сме платили всички данъци, да сме пуснали годишна данъчната декларация и чак тогава да го направим.
Това не сработи”, заключи Манчев.
Последвайте ни
0 Коментара: