Шефът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че тяхното предложение е да се вдигнат доходите на българина с 15% годишно.

„Цените у нас ще растат, но те не са толкова високи спрямо другите страни в ЕС. Важно е да се увеличават заплатите, тъй като сега средната заплата у нас е 1200 лева, но много хора вземат под нея. Извън София например много българи получават под 700 – 800 лева. Така че нашата цел и нашето предложение е да се вдигат доходите на българина с 15 % годишно.”, каза Пламен Димитров в ефира на bTV.

"Ние питаме доста години докога ще сме най-бедни в Европа. Не сме престанали да предлагаме мерки за подобряване на живота на хората. През последните 5 години сме успели да увеличим заедно бизнеса между 8 и 15%", посочи той.

„Миналата година успяхме да договорим заедно с премиера Бойко Борисов 10% увеличение на заплатите в публичния сектор, увеличи се максималния осигурителен доход и тавана на пенсията стана 1200 лева, около 40 милиона повече за енергийни помощи“, даде пример той.

„Не стана ясно с каква цел се предлага намаляването на ДДС на храните. Нека да не лъжем хората, с тази мяска няма да паднат цените. Много хлебопроизводители казват, че са стигнали до предела на разходите си, това ще е глътка за тях“. Димитров предложи да се намали облагаемият данък на доходите. „Това е мярката, която ще остави пари в хората. Трябва да намаляваме косвените данъци, но е нужно да има дебат за това“.

„От 12 години предлагаме да се увеличи цената на нощния труд. Поне с едно левче да се увеличи. Заплатите трябва да се увеличават. Цените ще растат и занапред. Доходите трябва да растат поне с 10-15% на година, за да догоним европейците“, убедени са от КНСБ.