Собственикът на прословутата „Обърната къща“ в гърменското село Марчево Валентин Четрафилов, който през последните години откри къщи за гости и в селата Илинден и Делчево, както и хотелски комплекс в Гоце Делчев, продължава да разраства хотелиерската си империя, пише struma.bg. 

В Деня на детето той обяви, че започва строителство едновременно на 4 нови къщи за гости и открит плувен басейн в Марчево. Те ще са в местността Голек върху негова нива от 3806 кв.м. Планирани са да бъдат на по 2 етажа, с общ капацитет 16 места за настаняване, а басейнът ще е до 100 куб.м.

Гоцеделчевският бизнесмен ще строи с фирмата си „Валентино ПМГВ“ ООД, в която негови съдружници са децата му Мария и Георги. През 2019 г. фирмата, която управлява и другите къщи за гости на Четрафилов, отчете печалба от 329 000 лв.

Рамо за поредната си инвестиция хотелиерът вече получи от кмета на Гърмен Феим Иса, който на 2 май издаде удостоверение, че имотът на Четрафилов действително попада в земеделска територия, но е с допустима промяна на предназначението за рекреационно-устройствена зона, предназначена за курорт, хотели и допълващи дейности.

Това прави преотреждането на земята безпроблемно и инвестиционното намерение вече получи положителното становище на РИОСВ – Благоевград.

Бизнесменът Валентин Четрафилов се прочу преди няколко години, след като заключи в „Обърнатата къща“ проверяващи от Държавен фонд „Земеделие ” и повече от 20 минути отказа да ги освободи. Пред вратата на дома тогава остана бившата шефка на фонда в Благоевград Светла Сотирова, на която се наложи дълго време да го убеждава по телефона, че няма право да й отказва достъпа до къща за, строена с държавно финансиране.

С новата инвестиция на бизнесмена, включваща и басейн, се очертава истински затворен комплекс в местността Голек за почиващи, дошли да ползват лечебната вода на с. Огняново, което е само на 1 км от Марчево. Още преди 6 г. бизнесменът обяви, че възнамерява да построи тук цяло селище за отдих и релакс, игрища и терени за спорт, както и голям паркинг, където гостите да могат да оставят колите си.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук