Премиерът Сергей Станишев и Сергей Собянин, зам.-председател на правителството на Руската федерация, откриха руската националната изложба „Русия и България: нови перспективи на сътрудничеството”. Изложбата представя руската икономика.
Според премиера тази изложба е едно от най-важните икономически събития в рамките на годината на Русия в България. По неговите думи от 20 не е правено такова нещо у нас. Очаква се другата година в Русия да бъде направено също такова изложение в рамките на годината на България в Русия.
Днес стартира работата на XІІ сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Съпредседатели на комисията са г-н Сергей Собянин и министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Започват и заседанията на 9-те работни групи на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, които ще обсъждат въпроси на търговско-икономическото, инвестиционно сътрудничество, на военно-техническото сътрудничество, на научно-техническото сътрудничество, в областта на енергетиката, в областта на туризма, в областта на транспорта, в областта на строителството и регионалното развитие, в областта на селското стопанство, в областта на информационните и комуникационни технологии.
Утре пък започва Пленарното заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.
Десислава Вангелова, БЛИЦ