Развитието на южните райони в София продължава и имотите в квартали като “Манастирски ливади”, “Витоша” и “Младост” поскъпват, казват брокери на имоти, пише вестник Труд.

Метрото, което обхвана много големи части от “Младост”, изстреля цените на апартаментите до нива, конкурентни с кварталите около центъра на столицата - достигат 2000 евро за кв. м.

Традиционно “Дружба” се смята за квартал, в миналото предназначен за работническата класа, с преобладаващи панелни блокове.

С времето обаче районът започва да се възприема като бързоразвиващ се и с построяването на някои огромни офис сгради, с близостта до метрото и летището, кварталът стана привлекателен за ново строителство.

В квартала има голям избор между сгради от тип ЕПК и панелни блокове. Средната цена на кв. метър в “Дружба” е около 1425 евро.

С около 200 евро по-ниски са цените в другия край на София - “Обеля”. Предлагането на имоти там е малко по-плахо, в сравнение с други северни райони. В квартала преобладават панелни блокове, но има и много свободни пространства, в които инвеститорите виждат възможност за строителство през последните 3-4 години.

В квартал “Надежда” цените варират между 1400 и 1600 евро за квадрат. Кварталът има достъп до четири метростанции, като разписанията и схемата на наземния транспорт са така организирани, че да водят до метрото.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук