Цените на жилищата в Дубай започват от 200 хил. евро, заявиха от компания на луксозни имоти, която работи и на пазара в България, пише "Труд".

Същевременно цените в Дубай са много по-ниски отколкото в големите градове в Европа. Например на най-доброто място в Дубай може да бъде купен имот за 1 млн. евро, докато в центъра на Париж са необходими поне 3 млн. евро.

Повече от 500 българи вече са инвестирали в имоти в Дубай, много от които са го направили още по време на имотния бум през 2008 г. Сега цените в Дубай са с 30 на сто по-високи.

Характерно за имотния пазар в Дубай е, че при започване на нова сграда инвеститорът обявява цена, която не може да бъде покачвана. За да започне строителството трябва поне половината жилища да са продадени, но първоначалната вноска е само 10 на сто. В началото на строителството имотите са най-евтини, а до завършването им цените нарастват с 25-30 на сто.

Същевременно всеки, който е купил имот в началото на строителството, след като плати на няколко вноски 30% от цената може да излезе от инвестицията като продаде имота и реализира печалба.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук