Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши обяви, че цените на ориза и яйцата ще бъдат замразени утре, предаде БТА.

Бектеши каза днес на пресконференция в правителството, че цените на захарта и брашното няма да се замразяват, защото вече има намаление на цените на тези продукти и се очаква тази тенденция да продължи.

Бектеши не каза конкретно на каква цена ще бъде замразяването на цените на яйцата, но е сигурно, че няма да е на днешната цена, а от друг, предходен ден на март.

По думите му в момента цените на яйцата в страната са най-ниски в сравнение с останалите страни в региона и няма да се допусне поскъпване заради предстоящите празници.

"Очакваме цените на захарта и брашното да паднат сами и те вече намаляват, но ако търговците не го направят, до края на тази или началото на следващата седмица ще има допълнителни решения за цените на тези продукти", отбеляза Бектеши.

Цените на тестените изделия и млечните продукти са замразени от 16 март, а цената на хляба е замразена от 28 февруари. Тогава с решения на правителството беше премахната субсидираната електроенергия за фирми от хранително-вкусовата промишленост.

Министър Бектеши обяви миналата седмица, че през април са възможни нови мерки по отношение на цените. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук