Премия от 3.84 млн. лева ще получи бизнесменът Васил Божков. На 19 декември ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на Холдинг Пътища АД на което ще се гласува за допълнително възнаграждение на членовете на Надзорния и Управителния съвет на дружеството. Това стана ясно от съобщение на Холдинг "Пътища".

Проектът за решение предвижда на Васил Божков, в качеството му на председател на Надзорния съвет на Холдинг Пътища, да се изплатят 3 840 000 лева.

Предложението за допълнителното възнаграждение на Божков е заради постигнатите резултати на "Холдинг пътища" за миналата година. Тогава компанията реаризира 18.2 млн. лв. нетна печалба и 148.3 млн. лв.
продажби на консолидирана основа.

На Орлин Хаджиянков, който е председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор, ще се изплатят 100 000 лева, а на Филип Петров Стоянов, който е зам. председател на УС и Изпълнителен директор, - сума в размер на 60 000 лева. 
Ще се гласува и създаване на одитен комитет от двама души.
Припомняме, че според сп. "Впрост" Васил Божков е най-богатият българин. Според изданието състоянието на Васил Божков е 1,35 млрд. долара.  Той е на 61-во място в класацията на най-богатите хора в Централна и Източна Европа на списанието. Христо Ковачки е на 98-о място със 700 милиона долара, а Валентин Захариев - на стотно със 680 милиона долара. /БЛИЦ