HR екипът на „Видеолукс Холдинг“, част от който са пазарните лидери Технополис и Практикер, получи престижна награда за реализирането на инициативи и събития, насочени към благополучието на служителите в компаниите по време на Годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора.

Екипът успя да се отличи сред други шест номинирани компании и да вземе почетната статуетка в категория „Най-добър HR екип“. Той успя да изпъкне като доказал се екип със своята работа, която обхваща огромен мащаб, познание и експертиза по процесите, касаещи човешките ресурси в компаниите.  

Проектите, реализирани през 2023 г., обхващат различни вътрешни спортни събития и социални инициативи, чрез които се дава възможност на общо над 4 000 служителя на Технополис и Практикер в цялата страна да постигнат баланс между професионален и личен живот.

Екипът на „Видеолукс Холдинг“ успя да демонстрира високо ниво на професионализъм и подготовка при изготвянето и въвеждането на HR стратегията за ангажираността на служителите в организацията.

Поставянето на цели като създаване на спокойна работна среда, ангажираност, изграждане на сплотени и ефективни екипи, бяха основните приоритети в работата на HR екипа през 2023 г. за служителите на централния офис и магазинната мрежа на Технополис и Практикер.

Чрез Конкурса за Годишните HR награди на БАУХ, HR гилдията в България отличава най-иновативните и успешни HR практики, припознати за ценни от бизнеса, обществото и хората. Тазгодишното издание на наградите допусна до финален етап на оценка 50 кандидатури в 9 категории, като постави рекордно висок брой на участниците, спрямо кандидатурите за 2022 г., които бяха 35.

За Технополис:

Технополис е водещата верига за техника за дома, офиса и свободното време на българския пазар. Компанията осигурява широк набор от продукти в различни категории, комфортно пазаруване, професионална консултация и разнообразие от услуги, за да отговори на нуждите и да подобри живота на всеки един потребител. С повече от 20 години опит на пазара,Технополис е лидер в търговията с потребителска техника в България. На разположение на клиентите са 34 хипермаркета в 25 града в страната, заедно с онлайн магазина на компанията.

За Практикер:

Практикер е верига специализирани хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на хипермаркетите за техника Технополис, придобива целия бизнес на Практикер в България и към момента управлява 17 обекта от веригата в 15 големи града на страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Шумен, Ямбол, Враца, Добрич, Перник, Пазарджик и Хасково.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук